MÜDÜRLÜĞÜMÜZ > Hakkımızda

Üniversite Yazı İşleri Müdürlüğü Hakkında

Üniversite Yazı İşleri Müdürlüğü, üniversitemizin iletişim ve belge yönetimi süreçlerini koordine eden önemli bir birimdir. Misyonumuz, üniversitemizin değerlerini ve hedeflerini yansıtarak, iç ve dış paydaşlarımızla etkili iletişim kurmak ve belge akışını yönetmektir. İş ve işlemlerimizi yasaya, mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde gerçekleştirmeyi sağlamaktır.

Yazı İşleri Müdürlüğü olarak, kurum içi ve kurum dışı iletilen tüm belgelerin Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden hızlı ve etkin bir biçimde işlenmesini sağlıyoruz. Bu, evrakların alınması, işlenmesi, yönlendirilmesi ve arşivlenmesini içerir.

Ayrıca, Genel Sekreterimizin talimatı doğrultusunda Rektörlük ve Genel Sekreterliğin yazışmalarını yönetiyor, Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu toplantıları için gündem taslaklarını hazırlıyor ve toplantılarda alınan kararların takibini yapıyoruz.

Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu toplantılarında alınan kararların EBYS üzerinden tüm birimlere ivedilikle dağıtılmasını sağlayarak, üniversitemizin idari ve akademik birimlerinin uyumlu çalışmasına katkıda bulunuyoruz.

Üniversite Yazı İşleri Müdürlüğü olarak, kamu kurumlarıyla iletişimde Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden hızlı, etkin ve güvenli bir biçimde doküman alışverişi yapılmasını sağlıyoruz.